Več ranjenih

FOTO: Eksplozija v supermarketu: ozadje napada ni znano

T.L./STA
27. 12. 2017, 18.29
Posodobljeno: 27. 12. 2017, 20.49
Deli članek:

V času eksplozije je bilo v nakupovalnem središču, kjer je trgovina, več tisoč ljudi.

Reuters
Ne poznajo ozadja napada.

 V enem od supermarketov v ruskem Sankt Peterburgu je danes odjeknila eksplozija, v kateri je bilo po prvih podatkih policije ranjenih deset ljudi. Po prvih podatkih je eksplodirala doma narejena eksplozivna naprava.

Po navedbah policije je eksplodiralo okoli 18.30 po krajevnem času (16.30 po srednjeevropskem) na severovzhodnem delu drugega največjega ruskega mesta.

twitter
Odjeknila je močna eksplozija.

Ruski spletni portal RT poroča, da je bilo v eksploziji, ki je odjeknila v skladišču trgovine, ranjenih deset ljudi, med njimi so štiri prepeljali v bolnišnice. 50 ljudi so evakuirali. V času eksplozije je bilo v nakupovalnem središču, kjer je trgovina, več tisoč ljudi.

Svetlana Petrenko, tiskovna predstavnica odbora, ki preiskuje incident, je ruskim novinarjem povedala, da je eksplodirala doma narejena eksplozivna naprava s šrapnelom z močjo, enakovredno 200 gramom TNT.

Ozadje napada še ni znano. "Preiskovalci preučujejo vse možnosti," je poročala ruska tiskovna agencija RIA Novosti. Agencija TASS pa navaja, da je preiskovalni odbor v zvezi z današnjo eksplozijo uvedel preiskavo zaradi naklepnega umora proti najmanj dvema osebama.