Nasilno

Ustavljala sta promet, s steklenico mahal proti policistu

T.L.
27. 12. 2017, 18.09
Posodobljeno: 27. 12. 2017, 18.19
Deli članek:

Kršitelj je ves čas grozil policistu in se potem sunkovito obrnil ter policistu izpahnil levo ramo, nato pa ga je udaril še s čelom v obraz. Policist je ponovno uporabil telesno silo do prihoda druge patrulje.

Radio Krka

V petek sta ob 23.30 po krožišču pri mandraču v Kopru hodila vinjena moške in ustavljala promet. Policist je stopil do 33-letnega kršitelja in od njega zahteval dokument. Kršitelj ni bil pretirano navdušen in je spraševal policista, zakaj to sploh potrebuje, zatem pa mahal s steklenico proti policistu. Policist je moškega zato prijel za roko, kršitelj pa njega nazaj za uniformo. Nato je policist kršitelja podrl na tla in ga vklenil, nato pa ga je dvignil, da bi opravil varnostni pregled.

Kršitelj je ves čas grozil policistu in se potem sunkovito obrnil ter policistu izpahnil levo ramo, nato pa ga je udaril še s čelom v obraz. Policist je ponovno uporabil telesno silo do prihoda druge patrulje. Kršitelj, ki se je med privedbo na enoto ves čas nedostojno vedel do policistov in se aktivno in pasivno upiral v postopku, bo dobil plačilni nalog, ker ni upošteval ukazov, zaradi žaljenja policistov pri uradnem dejanju, čaka pa ga še kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.