"Sekstremistka"

VIDEO in FOTO: Napol gola aktivistka iz zibke skoraj sunila malega Jezusa

S.R.
25. 12. 2017, 16.05
Posodobljeno: 25. 12. 2017, 19.11
Deli članek:

Aktivistka iz feministične skupine Femen je v Vatikanu Jezuščka poskušala suniti kar "zgoraj brez".

Reuters
Suniti je želela Jezuščka.

Jaslice na trgu svetega Petra v Vatikanu so bile danes žrtev feministične skupine Femen, poroča tiskovna agencija Reuters.

Njihovo napol golo aktivistko so policisti uspešno ustavili šele v trenutku, ko je Jezuščka že pograbila, vendar še preden bi ga uspela pestovati v svojih golih nedrjih. "Bog je ženska," je kričala ženska, ko je preskočila ogrado in se zapodila med jaslice, je pojasnil fotograf Reutersa. Isti slogan je imela naslikan tudi na hrbtu. Dogodek ni ušel pozornemu očesu vatikanskega orožnika, ki se je urno pognal za vreščečo aktivistko, jo zagrabil še preden bi jo ta z malim Jezusom popihala in jo nemudoma pridržal. Incident se je zgodil približno dve uri preden je papež Frančišek nagovorili približno 50.000 glavo množico.

Reuters
Suniti je želela Jezuščka.

Skupina Femen je na svoji spletni strani že zapisala, da je šlo za njihovo Aliso Vinogradovo, ki so jo označili za "sekstremistko." Cilj te v Ukrajini ustanovljene skupine je sicer "popolna zmaga nad patriarhatom." Ena od njihovih pripadnic je podobno potegavščino poskušala izvesti že leta 2014. Jezusa ji je uspelo suniti iz zibke, vendar je tudi takrat v bližini stal precej urnejši orožnik.

Reuters
Suniti je želela Jezuščka.

Reuters
Suniti je želela Jezuščka.