Skrivnostni izkop

Na vrtu izkopal ogromno luknjo, splezal vanjo in tam ostal

R.T.
20. 12. 2017, 20.47
Posodobljeno: 20. 12. 2017, 20.54
Deli članek:

Britanska vasica Batheaston je bila prizorišče nadvse nenavadnega dogajanja, ki ga je rešila šele truma gasilcev.

Facebook
Fotografijo je posnela soseda Catherine Way.

Moškemu v vasi Batheaston v bližini angleškega mesta Bath se je očitno omračil um. Na svojem vrtu je izkopal ogromno luknjo, vanjo splezal, nato pa ni želel ven. Bizarno dogajanje, ki je vrhunec doživelo prejšnji teden, ni ušlo pozornemu očesu njegovega soseda Dominica Dennyja. Ta je potrdil, da je moški luknjo izkopal z lastnimi rokami. »Vse se je začelo ob približno četrti uri zjutraj, ko sem izpred dvorišča hiše, ki leži nasproti našega doma, zaslišal vik in krik. Zunaj je stala družina mlajšega moškega in ga prepričevala, naj se vrne v hišo,« je povedal za časnik Bath Chronicle.

Pomoč je prišla šele ob približno 7. uri zjutraj in bila je impresivna. Na prizorišče je prispelo deset različnih ekip nujne pomoči, vključno s posebno gasilsko in reševalno enoto. »Poklicali so specialista in nad luknjo sestavili nekakšen žerjav, nato pa so ga vanjo spustili, da bi ga privlekel na površje,« je še opisal ter potrdil, da je bilo zaradi incidenta zaprto celotno območje.

Ko so moškega končno uspešno pregovorili, prileze ven, jim ta nikakor ni želel pojasnjevati, kaj je spodaj pravzaprav počel. Znano je le, da je za izkop skrivnostne luknje potreboval več tednov. »Incident smo rešili, moški pa je iz luknje splezal po lastni izbiri,« je "razkril" tiskovni predstavnik policije in pri tem ponudil več vprašanj kot odgovorov.