Ilustrirane pravljice

Jelinčič z novimi načrti

Teja Pelko
20. 12. 2017, 20.20
Deli članek:

Mladi umetnici Aleksandri Tisi Jelinčič Plemeniti se vrata v svet umetnosti počasi odpirajo že nekaj časa.

Osebni arhiv
Aleksandra Tisa in Zmago Jelinčiči v VDC Center Sonček Šiška razstavljata ilustracije pravljice Požrešna miška. Razstava bo na ogled do 21. januarja.

Danes devetošolka ljubljanske osnovne šole se lahko ponosno pohvali s svojimi umetniškimi risbami in skulpturami, ki jih že nekaj let ustvarja v slikarski šoli priznanega slovenskega slikarja Zmaga Modica.

Ta o mali čudežni deklici govori v samih superlativih, kar glede na to, da je imela prvo samostojno razstavo slik in skulptur že pri rosnih sedmih letih, ni nič čudnega. Pred dnevi pa je Aleksandra Tisa k svojim razstavam dodala še eno v večnamenskih prostorih Varstveno-delovnega centra Sonček v Šiški. Tokrat se je lotila ilustracije čudovite pravljice Požrešna miška, katere avtor je nihče drug kot njen oče Zmago. Pravljica ima tudi pomenljivo sporočilo, ki ga pooseblja slovenski pregovor: preveč še s kruhom ni dobro.

Aleksandra Tisa je povedala, da ji je bilo v velik užitek sodelovati v tandemu z očetom, ki je njen velik simpatizer in podpornik, Zmago pa je dodal, da že kujeta nove zgodbice, ki bodo prav tako imele poučno sporočilo.

Osebni arhiv
Avtorja pravljice je na odprtju prav posebej ganil tudi nastop mladega harmonikarja Benjamina Mikliča.