Operacija Grange

Primer izginule Maddie: denar »pozdravili« s sovražno pošto, ključna priča iz Vzhodne Evrope

J.P.
9. 10. 2017, 10.28
Posodobljeno: 9. 10. 2017, 10.44
Deli članek:

Starša sta prejela več sovražnih sporočil, odkar so preiskovalci dobili dodatna sredstva.

Profimedia
V teh 10 letih je bilo prijavljenih 9.000 domnevnih videnj.

Poročali smo, da je bilo za iskanje pogrešane deklice porabljenih vseh 12 milijonov evrov, kolikor jih je bilo namenjenih iskanju pogrešane Madeleine McCann, ki je maja leta 2007 izginila iz apartmaja v Praia de Luz na Portugalskem. In da je tako imenovana "Operacija Grange" dobila finančno injekcijo v vrednosti dobrih 170.000 evrov – kar pomeni, da ima naveza štirih preiskovalcev, kolikor jih dela na primeru, še do marca, da odkrije, kakšna usoda je doletela Maddie.

Profimedia
Kate in Gerry McCann jo še vedno iščeta.

Preiskovalci iščejo žensko pričo, domnevno vzhodnoevropskega porekla, ki naj bi v času dekličinega izginotja živela v bližini apartmaja.

Le nekaj dni pozneje pa sta starša Kate in Gerry McCann na spletni strani, posvečeni iskanju njune hčerke, priznala, da sta preko facebooka prejela veliko število sovražnih sporočil, potem ko je odjeknila vest o dodatnih sredstvih.

Ključna priča

Preiskovalci iščejo žensko pričo, domnevno vzhodnoevropskega porekla, ki naj bi v času dekličinega izginotja živela v bližini apartmaja. Po moževi smrti naj bi zapustila Veliko Britanijo.