Vozil skupino vozil

Voznika tovornega vozila je to stalo 1.500 evrov in 18 kazenskih točk

J.P.
9. 10. 2017, 10.47
Posodobljeno: 9. 10. 2017, 10.49
Deli članek:

Kazal je očitne znake alkoholiziranosti.

PP Podlehnik
45-letni državljan Madžarske je po avtocesti iz smeri Lendave proti Murski Soboti vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečnega vozila in polpriklopnega vozila (fotografija je simbolična).

Izven Murske Sobote so ga v soboto zaradi nepravilnega prehitevanja ustavili policisti Postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so postopek prevzeli policisti Postaje prometne policije Murska Sobota.

45-letni državljan Madžarske je po avtocesti iz smeri Lendave proti Murski Soboti vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečnega vozila in polpriklopnega vozila. »Med vožnjo je kljub temu, da je s prometno signalizacijo prehitevanje s tovornim vozilom prepovedano, prehiteval drugo tovorno vozilo, kar je opazila policijska patrulja, zato se je zapeljala za voznikom in ga ustavila na počivališču Murska Sobota - Sever. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil ob 16.54 odrejen
preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka,« so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Madžaru so na Okrajnem sodišču v Ljutomeru izrekli globo v višini 1.500 evrov ter ga kaznovali s 18 kazenskimi točkami.