Krvavi načrti

Nove podrobnosti: Je Paddock nameraval »udariti« tudi na slavnem festivalu Lollapalooza?

S.R.
6. 10. 2017, 08.17
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 16.11
Deli članek:

Vse kaže, da je bil med potencialnimi tarčami najhujšega množičnega morilca v ZDA tudi Chicago.

Twitter
Kaj se je v zadnjih mesecih dogajalo v glavi morilca.

Stephen Paddock, morilec, ki je pred nekaj dnevi v Las Vegasu ubil 58 ljudi, več kot 500 pa jih je ranil, je morda načrtoval tudi napad v Chicagu, kjer je najel hotelsko sobo z razgledom na znameniti festival Lollapalooza.

Neimenovan visok uradnik iz vrst policije je za NBC medtem povedal, da naj bi se Paddock zanimal tudi za nekaj lokacij v Bostonu, in sicer v bližini stadiona Fenway Park, kjer domuje baseball ekipa Boston Red Sox.

Glasbeni festival Lollapalooza v štirih dneh na začetku avgusta v Chicago vsako leto privabi okoli 400.000 obiskovalcev. Ameriški mediji poročajo, da je Paddock v začetku avgusta, ravno v času, ko se je odvijal sloviti festival, v hotelu Blackstone najel sobo, iz katere je imel jasen razgled na dogajanje v parku. Rezervacijo so potrdili tudi organi pregona, ki pa so dejali, da ni nobenega dokaza, da se je Paddock v sobah pozneje tudi dejansko nastanil. Povedali so še, da naj bi Paddock v tistem obdobju domnevno poizvedoval tudi po drugih lokacijah v vetrovnem mestu.

Kot smo že poročali, je policija ugotovila, da morilec konec septembra najel tudi več sob v hotelu Ogden v središču Las Vegasa, v bližini katerega je takrat potekal glasbeni festival Life is Beautiful. Paddock se je le nekaj dni po zaključku tega festivala nastanil v hotelu Mandalay Bay, kjer je nato uresničil svoj krvavi pokol in se v zgodovino zapisal kot najhujši množični morilec v ZDA.