Preiskava

Podstavili eksplozivno napravo, sosed jih je opazil

T.L.
3. 10. 2017, 10.31
Posodobljeno: 3. 10. 2017, 10.41
Deli članek:

Pet ljudi se je znašlo v priporu potem, ko so oblasti preprečile teroristični napad v pariškem okrožju, ki velja za premožnejšega.

Profimedia
Francoska policija (fotografija je simbolična).

Francoski minister za notranje zadeve je sporočil, da je po odkritju eksploziva ob stanovanjski zgradbi v Parizu konec minulega tedna, policija aretirala več ljudi. Eden od prijetih je bil tudi "radikaliziran", je še dodal.

Ministar Gerard Collomb je za radijsko postajo France Inter dejal, da je odkritje eksploziva v premožnem 16. okrožju zahodnega Pariza opozorilo, kako zelo je Francija izpostavljena tveganju terorističmnih napadov. 

Dodal je, da policija dogodek preiskuje. "Lahko pa povem, da je med ljudmi, ki smo jih prijeli ... ena oseba radikalizirana," je dodal po poročanju Reutersa. 

Pariška policija je sporočila, da je bil sosed tisti, ki je oblasti obvestil o sumljivem dogajanju v stavbi. Eksplozivno naopravo so tako še pravočasno našli in deaktivirali. V priporu je sedaj pet ljudi, preiskava pa še poteka.

Eden od virov je dejal, da so napravo odkrili minuli petek, narejena pa je bila iz štirih plinskih jeklenk. 

V zadnjih treh letih je v napadih islamističnih skrajnežev v Franciji umrlo več kot 230 ljudi. V nedeljo sta v Marseillu v napadu z nožem na železniški postaji umrli dve mladi dekleti