Kakšni gibi

VIDEO: Ta neverjetni policist usmerja promet s plesom, ne z grožnjo

R.T.
1. 9. 2017, 14.23
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 14.25
Deli članek:

V Indiji je promet pregovorno neurejen in kaotičen. Na ulicah mesta Indore v centralni zvezni državi Madhya Pradesh, se proti temu bori plešoči prometni policist, ki je postal že prava senzacija.

Youtube
Ranjeet Singh

Nekega dne leta 2010 je na še posebej nevarno križišče vkorakal svež policist Ranjeet Singh. Zazibal se je na gibčnih nogah in v trenutku se je promet uredil.

38-letni Singh, ki je od majhnega hotel postati plesalec, a se je za službo prometnega policista odločil, ker sta mu v prometnih nesrečah umrla dva prijatelja, je združil svojo strast z družbeno dolžnostjo. Sedaj vsak dan vkoraka v nabito polno križišče in s kombinacijo plesnih gibov in tehnik za usmerjanje prometa, vzdržuje red na cestah Indoreja.

“Razlika v telesnih gibih je vse skupaj naredila mnogo bolj zanimivo in ljudje so to opazili. Število nesreč na križišču se je zato zmanjšalo,” je za ameriški medij Quartz dejal Singh, ki je v sedmih letih postal prava nacionalna zvezda. Na družabnih omrežjih mu sledi že več tisoč ljudi, učinkovite metode pa prenaša tudi na svoje sodelavce.

10-urno izmeno opravlja vsak dan, brez premora. Tudi v dežju in neverjetnemui onesnaženju navkljub. Semaforji so njegove disko luči, cesta plesišče in brnenje avtomobilov plesna glasba.

Statistika prometnih nesreč v Indiji je grozovita. Samo leta 2015 je na cestah umrlo kar 148.000 prebivalcev in prebivalk Indije. Vsako uro se pripeti več kot 50 prometnih nesreč, pri tem pa umre povprečno 17 ljudi.