Po nesreči

VIDEO: Prvi posnetki in besede: razbitine, šok in prisebna zvezdnica

T.L.
29. 7. 2017, 11.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vozilo, v katerega je trčila zvezdnica, je bilo precej razbito.

youtube
Policist ob vozilu, v katerem se je na sopotniškem sedežu peljal moški, ki je kasneje umrl.

Po junijski prometni nesreči, v katero je bila na Floridi vpletena teniška igralka Venus Williams in po kateri je umrl 78-letni Jerome Barson, je policija objavila posnetke telesnih kamer, ki jih imajo pripete na zgornji del uniforme, in ki so posneli dogajanje ob prihodu na prizorišče in prve izjave vpletenih.

Člani družine pokojnika za smrt krivijo teniško zvezdnico, kar želijo dokazati tudi na sodišču v civilni tožbi. Jerome je umrl dva tedna po nesreči, eden od izvedencev je že podal mnenje, da njegove poškodbe, ki so se izkazale za usodne, najverjetneje ne bi bile tako hude, če bi bil med vožnjo pripet z varnostnim pasom. Je pa še prezgodaj za kakršne koli končne ugotovitve o krivdi. Družina pokojnike je ob objavi policijskih posnetkov sicer že sporočila, da dokazujejo krivdo Williamsove, medtem ko odvetniki teniške zvezdnice molčijo. 

Reuters

Posnetki razkrivajo, da je policist na kraju nesreče na videz umirjeni Williamsovi dejal, da je najverjetneje povzročila nesrečo. Da gre "za eno tistih situacij", ko je zapeljala v križišče pravilno, vendar pa se je v tem času spremenila signalna luč na semaforju. Posnetek kaže, da je Venus policista zbrano poslušala.

Na posnetku je videti tudi, kako močno je razbito drugo vozilo in prve besede kasneje umrlega moškega ter njegove žene.