Ni še konec

Microsoft si je premislil, legendarni Slikar ostaja

STA/B.K.
26. 7. 2017, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ljudstvo je spregovorilo in ameriški računalniški velikan Microsoft je prisluhnil: program za grafično oblikovanje Slikar (Paint) ostaja pri življenju. Vendar pa ne bo več avtomatično del operacijskega sistema Windows, pač pa ga bo potrebno naložiti s spletne trgovine Windows Store.

Microsoft
Microsoftov Slikar ostaja. Tako je izgledal na Windows XP.

Microsoft se je za ohranitev starega grafičnega programa odločil, ko je novici, da Slikar ne bo več na voljo, sledilo tisoče nostalgičnih in žalostnih komentarjev na spletu.

"Videli smo neverjetne izlive podpore in nostalgije, povezane z MS Slikarjem," je na blogu v ponedeljek pozno zvečer zapisala generalna menedžerka ekipe Windows Experiences Megan Saunders. "MS Slikar ima veliko oboževalcev. Čudovito je bilo videti toliko ljubezni do naše dobre stare aplikacije."

Čeprav programska oprema ne bo več avtomatično del operacijskega sistema Windows, bo brezplačno na voljo v Windows spletni trgovini, Microsoft pa jo bo še naprej posodabljal, je napovedala Saundersova.

Slikar je bil v različnih verzijah del Windowsov vse od njihovega začetka leta 1985, številni uporabniki pa so prav z njim naredili prve korake v svetu grafičnega oblikovanja.

V zadnji posodobitvi Windowsa 10 aprila letos je Microsoft predstavil Slikarjevega naslednika Paint 3D.