Po 10 letih

Čas se izteka za izginulo Maddie. Le še 11 tednov je ostalo

J.P.
17. 7. 2017, 11.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Preiskovalci, ki iščejo pogrešano Maddie, imajo le še 11 tednov.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

V začetku tega leta je metropolitanska policija za iskanje pogrešane Madeleine McCann prejela 85.000 funtov (95.000 evrov). In čeprav vnema preiskovalcev ne pojenja, bo denarja za iskanje zmanjkalo konec meseca septembra. Britanski mediji (ogorčeno) poročajo, da so preiskovalci v zadnjem letu na Portugalsko leteli le dvakrat, na kar so se v metropolitanski policiji odzvali z odgovorom, da se jim pač ni treba zagovarjati. »Če moramo biti na Portugalskem, bomo tam nemudoma. Preiskava še poteka – ne upočasnjuje se, ne končuje, še vedno poteka,« je poudaril predstavnik za stike z javnostmi.

Profimedia
Praia de Luz. Počitnikovali so v pritličnem apartmaju skrajno desno, levo od na ulici parkiranih avtomobilov. Starša sta se zabavala v baru na jugu med drevjem ob belem zidu.

Sama v apartmaju

Maddie je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila 3. maja leta 2007. Imela je tri leta. V apartmaju je bila s sorojencema Seanom in Amelio, starša sta skupaj s sedmimi prijatelji družila v bližnjem baru.

Vlom, ki ni šel po načrtih

Scotland Yard ima novo sled, kateri pripisuje velik pomen, poročajo britanski mediji. Po neuradnih podatkih naj bi bila spet aktualna teorija, po kateri naj bi bil razlog za dekličino izginotje ponesrečen vlom.

Vendar pa portugalska policija, ki je Britance že obtožila obnašanja, ki pritiče kolonialni velesili, pravijo, da za to ni nikakršnih dokazov. In da je teorija "absurdna".