Mobilna verzija
07:14 21. september 2017

V hribih veliko dela za policiste in reševalce

G.G. Bohinjska Bistrica
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Lepo vreme požene ljudi v hribe, s tem pa je zagotovljeno tudi delo za gorske reševalce.

bohinjsko jezero, pogled s komne

V hribe in gore previdno in v skladu z lastnimi zmožnostmi. Foto: Svet24.si

gore, opozorilo

Med navalom pohodnikov na najbolj oblegane slovenske hribe in gore se zmeraj najdejo takšni, ki niso primerno opremljeni, pripetijo pa se tudi nezgode, ki se jim ni mogoče izogniti.

Minuli vikend so imeli policisti in reševalci kar precej dela v Bohinju. V soboto dopoldne si je planinka pri sestopu z Male Mojstrovke poškodovala nogo, s Planike pa so prepeljali pohodnico, ki je padla zaradi slabosti. Ekipa za helikoptersko reševanje je morala iz Doline sedmerih jezer odpeljati še hribolazko, ki je onemogla zaradi izčrpanosti, pomagati pa je bilo potrebno tudi ženski, ki se je poškodovala pri padcu pred Vodnikovo kočo.

Za nameček sta se zaplezala še plezalca v severni steni Triglava. Oba je rešila ekipa za helikoptersko reševanje v gorah.

Predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos zato še enkrat več poudarja, da so podobni dogodki velikokrat posledica neupoštevanja lastnih zmožnosti. “Zato apeliramo na planince in pohodnike, naj upoštevajo osnovna pravila za varno gibanje v gorah in naj ture sploh ne začnejo, če niso ustrezno pripravljeni in prepričani vase," še svetuje in opozarja Kos.

Značke: gore , hribi , pohodniki , reševanje

Vaš prispevek