Nove informacije

Še imate upanje za Schumacherja? Tole vas bo razočaralo

R.T.
3. 5. 2017, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dirkaška legenda si verjetno ne bo 100-odstotno opomogla, je dejal bivši dirkač.

Profimedia
Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe.

Sedemkratni prvak formule 1 je med smučanjem v francoskem Meribelu 29. decembra leta 2013 utrpel hude možganske poškodbe, čeprav je na glavi nosil zaščitno čelado. V komi je bil kar pol leta, trenutno pa 48-letnik okreva v svojem domu v švicarskem Glandu pri Ženevskem jezeru. Njegovo družino naj bi okrevanje stalo skoraj 135.000 evrov na teden, stanje Michaela Schumacherja pa ostaja skrbno varovana skrivnost.

Profimedia
49-letni Schumacher je med smučanjem v francoskem Meribelu 29. decembra leta 2013 utrpel hude možganske poškodbe.

Profimedia
Streiff je moral pred sezono leta 1989 končati kariero, saj je po nesreči na testiranjih ostal prikovan na invalidski voziček.

100-odstotno verjetno ne

A vseeno vsake toliko v javnost uide kakšna podrobnost. Kot se je zgodilo pred dnevi, ko je nekdanji dirkač Philippe Streiff, ki naj bi bil Schumacherjev tesen prijatelj, dejal, da je po toliko časa, kot ga je preteklo od nesreče, težko imeti upanje, da bo Schumacher kdaj povsem okreval. »100-odstotno si verjetno ne bo opomogel, a upam, da se bo zavoljo svojih oboževalcev vrnil v javno življenje,« je dejal 61-letnik.

Menedžerka vse zanikala

Francoz je v intervjuju leta 2014 dejal, da Schumacher s težavo govori, a da je že prepoznal svoje bližnje. Te informacije naj bi dobil od nevrokirurga Gerarda Saillanta, ki je zdravil njega in Schumacherja. Vendar pa jih je njegova menedžerka Sabine Kehm je pozneje zanikala, češ da gre zgolj za Streiffovo mnenje.

Zanikala je tudi, da naj bi bil Streiff Schumacherjev tesen prijatelj.