Sergej W.

28-letni električar je poskušal obogateti z bombnim napadom

R.T.
24. 4. 2017, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nenavaden primer “bombnega napada” na avtobus nogometašev Borussie Dortmunda še naprej vzbuja zanimanje. Kdo je 28-letni Sergej W., ki je z napadom skušal obogateti?

Facebook
Družina Sergeja W. se je v Nemčijo preselila, ko je bil star 14 let.

Osumljeni Sergej W., nemški državljan ruskega porekla, v priporu trmasto molči. Preiskovalci so prepričani, da je bil njegov motiv finančen in ne terorističen, kot se je sprva domnevalo. Moški je namreč želel z napadom pridobiti finančno korist, saj je želel doseči znižanje vrednosti delnic dortmundskega kluba. Pred tekmo je kupil za 78.000 evrov opcij na paket delnic kluba. Pričakoval je, da bo po eksploziji padla vrednost delnic, kar bi mu ob pravilnem rokovanju z delnicami omogočilo okoli štiri milijone evrov zaslužka.

Nemški mediji poskušajo prodreti v miselni svet tega 28-letnika. Po izobrazbi je bil električar, živel pa je v mestu Freudenstadt v bližini Stuttgarta. Tja se je skupaj s starši preselil pred petimi leti. Živeli so trisobnem stanovanju, za katerega so plačevali 650 evrov mesečne najemnine.

Hišnik je za Bild povedal, da je imel Sergej redno službo in v stanovanju svojo sobo. Držal pa se je bolj zase. Hišnik pravi, da ga nikoli ni videl v družbi prijateljev ali s kakšnim dekletom.

To je potrdila tudi njegova sestrična Larissa. Na zadnjem družinskem srečanju pred dvema meseca se ni z nikomer pogovarjal, sedel je na hodniku in po nekaj urah zapustil rojstnodnevno zabavo.