Teroristi na delu

FOTO in VIDEO: Prošnja na facebooku: Napadalci so v bolnišnici. Molite za nas

T.L.
8. 3. 2017, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Napadalci so vdrli v bolnišnico preoblečeni v zdravnike in pobijali vse, ki so jim stopili na pot. Najmanj 30 ljudi je umrlo v brutalnem napadu.

Reuters
Moški v solzah pred napadeno bolnišnico.

V afganistanskem Kabulu se je v največji vojaški bolnišnici s 400 posteljami, ki se nahaja v bližini ameriškega veleposlaništva, zgodil krvav masaker. Štirje moški - šlo naj bi za pripadnike Islamske države - so oblečeni v zdravniške halje vdrli v bolnišnico in začeli streljati naokoli. Talibani so vpletenost v napad zanikali. Po poročanju britanskega BBC je v napadu umrlo najmanj 30 ljudi, 50 pa jih je ranjenih. Vojska je napadalce ubila po več ur trajajočem boju. 

Z granatami in strelnim orožjem oboroženi napadalci so v bolnišnico vstopili ob 9. uri po lokalnem času potem, ko so razstrelili vhodna vrata. Nastopil je kaos, napadalci pa so streljali zdravnike in bolnike. Član zdravniškega osebja, ki mu je uspelo pobegniti pred napadalci, je dejal, da so bili oblečeni v bele halje, oboroženi s puškami kalašnikov, tarč niso izbirali in so streljali na vse: varnostnike, zdravnike in bolnike. 

Eden od zaposlenih v bolnišnici je zapisal na facebook: "Napadalci so v bolnišnici. Molite za nas." Televizijske kamere so pokazala, da so se ljudje pred podivjanimi napadalci v višjih nadstropjih skrivali tudi na zunanjih delih okenskih polic. Po šestih urah se je mora v bolnišnici končala s smrtjo vseh napadalcev in številnih drugih, ki so imeli to nesrečo in so se nahajali v bolnišnici.