Zaradi konoplje

Slovenska imigranta sta končala v arestu

M.V.
19. 2. 2017, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

David Knap in Samuel Zuscin sta se ukvarjala s proizvodnjo marihuane, a od zvezne države nista imela dovoljenja za svojo dejavnost.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Ameriški mediji so v zadnjem času polni zgodb o preganjanju tujcev, ki so na ameriških tleh zato, da počnejo kriminalna dejanja in škodijo državi, v kateri zdaj, tudi zaradi imigrantov, vlada nočna mora namesto ameriških sanj. Še eno kapljo na mlin takšnega prepričanja je prispevala nedavna aretacija dveh »vzhodnoevropskih nepridipravov,« ki sta čisto slučajno slovenska državljana.

Imigrantoma zavrnili varščino

Mediji čez lužo poročajo, da je mestna policija Tredyffrina v zvezni državi Pensilvanija aretirala sedemindvajsetletnega Davida Knapa in štiriindvajsetletnega Samuela Zuscina ter ju pridržala zaradi suma storitve kaznivega dejanja proizvodnje in prodaje prepovedanih drug. Policisti so opravili hišno preiskavo v četrti Paoli, kjer sta David in Samuel bivala, in v njej našli večjo količino marihuane in pripomočkov za gojenje te rastline.

Pred sodnika bosta stopila drug teden, namesto varščine, ki v takšnih primerih znaša petdeset tisoč ameriških dolarjev, pa bosta ostala za rešetkami pripora v Chester Countyju. Kot poročajo lokalni mediji, je iz sodnih zapiskov in policijskih dokumentov mogoče razbrati, da je bila njuna varščina zavrnjena zaradi kršitve imigracijskih postopkov, to pa v luči trenutne politične klime ni dobra novica za Slovenca.

##IMAGE-352048##

Pritegnil jih je značilen vonj po zelenem

Policija je dobila nalog in opravila hišno preiskavo, potem ko je prejela prijavo, da v okolici posestva močno zaudarja po marihuani. V hiši so preiskovalci našli 2,3 kilograma marihuane, pa tudi gredo, luči in ostale pripomočke za gojenje te rastline.

Oblasti zvezne države Pensilvanija so sicer uporabo marihuane legalizirale lani, vendar je gojenje v skladu z zakonom mogoče samo ob pridobitvi dovoljenj, ki bodo izdana do letošnjega junija. Oblasti imajo namen podeliti devetinštirideset dovoljenj, a na zelenem seznamu očitno ni Davida in Samuela.