Začinjeno

VIDEO: Melanijina mucka in košarica za Donalda

T.L.
10. 10. 2016, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zanimivosti, ki so jih kamere ali fotoaparati ujeli ob debati Hillary Clinton in Donalda Trumpa.

Youtube
Tiffany se je spretno izognila očetovemu poljubu. V ozadju njen polbrat spremlja nenavaden prizor, ki pa so ga ujele kamere.

Nedeljska debata med predsedniškima kandidatoma Hillary Clinton in Donaldom Trumpom še precej odmeva predvsem v ameriških medijih in družabnih omrežjih. To je bila tudi najbolj odmevna debata na Twitterju, od koder so sporočili, da je bilo v času trajanja debate poslano več kot 17 milijonov zapisov, ki so se navezovali nanjo.

Po analizi izjav, neverbalne komunikacije, oceni nastopov obeh kandidatov in primerjave z njunim soočenjem na prvi debati je danes več prostora namenjenega bolj "neformalnemu dogajanju" v dvorani.

In kar nekaj je "vročih" tem. Pa pojdimo po vrsti:

- Izbor Melanijine obleke: ameriški mediji na dolgo in široko pišejo o oblačilu Melanije Trump. Zakaj? Ker se njeni 1100 dolarjev vredni Guccijevi bluzi v angleškem jeziku pomenljivo reče "pussy bow", kar bi lahko prevedli tudi kot mačja pentlja. Nič posebnega, boi rekli. Zadrega pa nastopi, ko vemo, da preko luže z izrazom "pussy" označujejo tudi ženske genitalije. In zadrega je še večja, ko se spomnimo posnetka, ki je pred dnevi razburil Američanke in Američane ter povzročil razkol med republikanci, v katerem se Donald Trump baha, kako lahko zaradi položaja, ki ga ima, zagrabi žensko za njeno - "pussy", torej genitalije ... 

Profimedia
Melanijina in njena "pussy bow".

V ameriških medijih se zdaj pojavljajo najrazličnejša ugibanja: od tega, ali ni morda Melania z izborom oblačila "na skrivaj" dala podporo Hillary, do tega, da je po škandalu s posnetki bluzo zanjo izbral kar Donald.

- Kako se je hčerka izmaknila očetovemu poljubu: po koncu debate je Donald najprej pozdravil in poljubil s hčerko Ivanko, nato je do njega pristopila še Melanija. Na svetovnem spletu pa je pravi hit posnetek, ki kaže, kako se Trumpova hči Tiffany spretno izmakne očetovemu poskusu poljuba. 

- Hillary se mora pogosto zagovarjati zaradi dejanje moža Billa Clintona. Na številnih fotografijah z včerajšnje debate je zgovoren izraz na obrazu Billa Clintona ob spremljanju dogajanja na odru in besed o njegovem odnosu z drugimi ženskami.