Svet

Prava drama v Hamburgu

Matej Jurgele
21. 3. 2016, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nesreča v skladišču kemijske tovarne v Hamburgu je povzročila pravo paniko. Iz tovarne se vije dim, na samem kraju pa je več kot 40 gasilcev. Oblasti okoliškim prebivalcem svetujejo naj zaprejo okna in se raje zadržujejo v notranjosti objektov.

Twitter
Na kraju je več kot 40 gasilcev

Po do sedaj znanih podatkih, naj bi do nesreče prišlo, ko voznik viličarja ni pazil in je zadel  v 1000 litrski sod žveplove kisline. Ob tem je iz soda iztekla približno polovica, za nameček pa je se je prevrnil tudi sod dušikove kisline. Ob trčenju je prišlo do pomešanja teh snovi in kemijske reakcije, pričelo se je tudi kaditi. 

Twitter
Po do sedaj znanih podatkih, naj bi do nesreče prišlo, ko se je viličar zaletel v 1000 litrski sod žveplove oziroma dušikove kisline.

V nesreči po poročanju gasilcev smrtnih žrtev ni bilo prišlo tudi do smrtnih žrtev. Jan Ole Unger pa je v izjavi za medije dejal: »Prebivalcem svetujemo svetujejo naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo vrat in oken.«

Twitter

Twitter
Hala, v kateri se je zgodila delovna nesreča.


Na kraju nesreče so gasilci, ki v skafandrih pobirajo ostane kisline in čistijo prostor. Kot poročajo gasilci naj bi akcija trajala do 16. ure, prav tako pa naj bi preklicali obvestilo o nevarnosti.