Svet

VIDEO: Narasle reke ogrožajo prebivalce

G.G.
7. 3. 2016, 16.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Obilno deževje v Srbiji je poskrbelo. da so nekatere reke prestopile bregove in poplavile naseljena območja. Najhuje je v Novem Pazarju, kjer so reka Jošanica in njeni pritoki poplavili več deset hiš. Doslej so evakuirali okoli 100 ljudi.

STA
Narasla Jošanica v Novem Pazarju.

Krizni štab je v Novem Pazarju razglasil izredne razmere. Narasli vodotoki so odnesli dva mosta, zalilo pa je več hiš. Župan mesta Meho Mahmutović je dejal, da bi lahko bilo stanje še slabše, a so ukrepali že zgodaj zjutraj z vsem razpoložjivimi silami, na pomoč pa so priskočila tudi zasebna podjetja. Na terenu so tako gasilci in policisti, pričakuje pa se tudi intervencija vojske.

STA

Kritična mesta je danes obiskal srbski premier Aleksandar Vučić ter napovedal pomoč najbolj ogroženim območjem. Za torek zjutraj pa je sklical nujno sejo vlade. Vučić je državljanom med drugim povedal, da ne bo dajal lažnih obljub, da pa bo vlada pomagala, kolikor bo le lahko.

V poplavah poročajo tudi iz Čačka, kjer je voda poplavila okoli 500 gospodinjstev, doslej pa so evakuirali 420 ljudi, Požege, Arilje in Lučanov ter tudi s Kosova.