Slovenija

Podpis sporazuma o sodelovanju

Gabrijel Toplak
7. 3. 2016, 15.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Univerza v Mariboru s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postaja osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti. Kot slavnostni gost in govornik na prireditvi tudi predsednik Borut Pahor.

Mediaspeed
Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak med podpisom sporazuma

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak sta podpisala Sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja občine. Ustvariti želijo okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju. Prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Novo okolje za razvoj, ustvarjanje in prenašanje ključnih znanj 7 občin je doslej podpisalo tovrsten sporazum o sodelovanju z Univerzo v Mariboru. 

RAZVOJNI POTENCIAL

Tičar je povedal, da so z doslej izvedenimi razvojnimi aktivnostmi, med katere je tudi formalno stopila občina Hoče - Slivnica, ustvarili velik razvojni potencial. »Nujno je, da Vlada RS zagotovi resurse za operativno podporo na izvedbenem nivoju prek Glavne razvojne pisarne za Vzhodno kohezijsko regijo, ki ji streho ponujamo prav na Univerzi v Mariboru. Učinkovito ustvarjene razvojne potenciale bomo realizirali prek kakovostno izvedenih razvojnih projektov, ki bodo ustvarjali nova prepotrebna delovna mesta in širšo dodano vrednost,« je dejal rektor.

OKREPILI SODELOVANJE

Soršak pravi, da želijo sodelovanje še izboljšati z namenom doseganja skupnih ciljev, ciljev regionalnega razvojnega programa Podravje in evropske razvojne perspektive. Trdno verjame, da bodo s podpisom sporazuma skupno sodelovanje še okrepili.