Svet

FOTO: Spreobrnjeni oče jih vzgaja za džihad

R.T.
24. 1. 2016, 14.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čeprav ima le šest let in živi v Veliki Britaniji, so on in njegova sorojenca vzgajani, da bodo podpirali barbarizem teroristov Islamske države.

Šestletnik z angelskim nasmehom

Bratec in sestrica

Zaskrbljujoče fotografije so nastale v domovanju v Lutonu v Veliki Britaniji. Otroci so pozirali za očeta Ibrahima Andersona, enega od najbolj zloglasnih britanskih spreobrnjencev v islam. 38-letni Anderson je bil prvi, ki je bil v Veliki Britaniji obsojen zaradi nagovarjanja k podpiranju Islamske države.

Oprani otroški možgani

Njegov šestletni sin pred črno zastavo pozira z mečem v levi roki – nekateri ugibajo, da gre za izkazovanje podpore Džihadi Johnu, z iztegnjenim kazalcem pa sporoča, da je Bog le eden. V podobni pozi je fotografiran tudi njegov osemletni brat. Na tretji fotografiji je njuna sestrica, menda stara okoli dve leti, odeta v rožnat hijab. Fotografije so nastale oktobra 2014, detektivi pa so jih odkrili dva meseca pozneje, ko so med racijo zasegli Andersonov mobilni telefon.

Danes Ibrahim, nekoč Andrew

Ibrahim Anderson, rojen Andrew, se je v islam spreobrnil po triletni zaporni kazni zaradi ropa bencinske črpalke v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Še prej je bil v zaporu zaradi kraje avtomobilov.

Ibrahim Anderson

Andersonov očim, 58-letni Martin Warner, je dejal, da je bil Andrew  že od nekdaj problematičen otrok in da predstavlja resnično grožnjo, češ da je dovolj neumen, da bi se razstrelil.Tudi njegova žena in mati njegovih otrok je spreobrnjenka, ki je odrasla v Nottinghamu.