Svet

Spravila se je na Hillary Clinton, potem ko je skoraj zrušila njenega moža

J.P.
4. 1. 2016, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ženska, ki je leta 1994 tožila ameriškega predsednika Billa Clintona, se je lotila še njegove žene, ki kandidira za predsednico Združenih držav Amerike.

Twitter
Jonesova je prepričana, da si Clinton ne zasluži vrnitve v Belo hišo. V isti koš meče tudi Hillary, ki da je lagala, ko je branila svojega moža.

Reuters
Ob Aferi Lewinsky je trdno stala ob strani svojemu možu.

Paula Jones je Hillary Clinton označila za lažnivko in nasilnico, ki je Billu Clintonu pomagala prikriti leta spolnega nadlegovanja. Kot je dejala Jonesova, je Clintonovi za ženske povsem vseeno.

Ni bila slišana

Jonesova je svoje komentarje s svetom delila ravno v času, ko Clintonova bijeta bitko za predsedniški stolček. Obtožb pa verjetno ne bo mogoče tako zlahka obiti, saj je Clintonova trdo delala, da bi se predstavila kot kandidatka za ženske. Sploh glede nato, da je nedolgo tega dejala, da imajo ženske, ki govorijo o spolnem nadlegovanju, pravico, da so slišane. Na to izjavo se je odzvala tudi Jonesova: »Jaz je nisem imela. Nisem imela pravice, da bi bila slišana. Vedel je, kaj se je zgodilo v tisti sobi. Bill Clinton je vedel, kaj se je zgodilo, a tega nikoli ne bo priznal.«

Reuters
Afera z Monico Lewinsky je bila za Clintonov predsedniški mandat skoraj usodna.

Nespodobno povabilo

Leta 1991, ko je bil Clinton še guverner Arkansasa, je menda pred takrat 24-letno Jonesovo v sobi hotela Excelsior v Little Rocku spustil hlače. Prej se ji je zdelo, da bi bilo zabavno spoznati guvernerja, a mu je morala pojasniti, da pač ni take vrste dekle. O tem je povedala mami, a je ostalo pri tem. Dokler se ni leta 1994 odloči, da toži Clintona. Zahtevala je 700.000 dolarjev. Clinton je obtožbe zanikal – dejal je celo, da Jonesove nikoli ni spoznal. Ko je delal na njenem primeru, je neodvisni preiskovalec Kenneth Starr prišel na sled aferi z Monico Lewinsky. Jonesova je tako končala na stranskem tiru. Clinton je afero »preživel«, vmes pa Jonesovi plačal zajetno odškodnino.