Svet

Mama šestletnemu sinu: »Morda ti bodo morali zdravniki odrezati roko…«

M.J.
27. 2. 2015, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Mali Louis ima tumor. Moral je na operacijo, pri kateri bi lahko izgubil celo roko. Mama Michelle ga je pred tem pripravila na možen razplet operacije, dečkova reakcija pa jo je presenetila.

YouTube

Louis iz nemškega Döbelna je težko bolan, saj mu namreč v ramenu njegove leve roke raste tumor. Zaradi kemoterapije so mu že izpadli lasje. Njegova mama, Michelle Muller, pa ve, da mora Louis ostati trden, da bi lahko ozdravel. Zato ga je, na tedne, ki so pred njim, zelo pazljivo pripravila. In enega izmed pogovorov z njim tudi posnela. V pogovoru, katerega je objavila na YouTubu, je Michelle sina pripravila na to, da mu bodo morda morali zdravniki med operacijo odstraniti celo roko. Na začetku pogovora je dejala:

»Moraš mi verjeti in jaz bom verjela tebi. Veš da sta pred nama še dve kemoterapiji, nato pa bo morda sledila operacija. Obstaja možnost, da boš med samo operacijo izgubil roko.

Deček sprva ni reagiral, potreboval je namreč nekaj sekund, da je dojel materine besede. »In kaj se bo zgodilo, če ostanem brez roke. Bom dobil robotsko roko?« je svojo mater vprašal deček. »Sprva ne boš imel roke, saj se mora najprej vse zarasti,« mu je odgovorila mama. Čeprav je bila Michelle pripravljena, da njen sin na povedano reagira z besom, solzami ali nerazumevanjem, jo je Louis presenetil s svojo reakcijo.

»Ni problema mami, še vedno bom lahko uporabljal nogi, ki mi bosta lahko služili kot roka,« je dejal deček z nasmehom na licu. »Če ti ne odstranijo tumorja, bomo mi izgubili tebe. Zato je bolje, če ti odstranijo roko, ti pa nam ostaneš. Bolje da gre roka, kot pa celi Louis,« je dejala mati, s solzami v očeh. Louis je na to odgovoril s kimanjem.

»To ni konec sveta. Vse bom naredila, da dobiš nadomestno roko in da boš spet lahko premikal prste. Stalno sva se borila in skupaj bova uspela,« je dejala mati. Zatem je sina objela.

Zdravniki so uspeli rešiti del roke

Louisa so operirali v sredo, zdravniki pa so mu uspeli rešiti del roke. Morali so mu odstraniti zgornji del roke, spodnjega pa so uspeli rešiti. Eno roko ima sedaj krajšo, Louis pa lahko premika nekaj prstov.