Svet

Ugledni politik posilil 13-letno deklico

U.K.
19. 1. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policija je aretirala milijonarja in svetovalca premierja Davida Camerona, saj ga sumijo posilstva mladoletne deklice. Če se izkaže, da obtožbe držijo, ga tudi milijoni ne bodo rešili.

Arhiv Svet24

Britanski politični prostor se ne more znebiti pedofilskih škandalov. Tokrat je policija aretirala Douga Richarda (56), ki ga sumi posilstva 13-letne deklice. Doug je vse obtožbe ostro zanikal. Richard, ki je sicer rojen v ZDA, je svetovalec britanskega premierja Davida Camerona in je trenutno na prostosti, saj je lahko plačal varščino. Delal je tudi za Georgea Osborna, poleg tega pa je dobil priznanje kraljice za posebne zasluge.

Policija je 56-letnika aretirala petega januarja in ga obtožila posilstva mladoletne osebe.

»Absolutno zanikam vse obtožbe, ki so jih vložili proti meni,« je dejal Richard in dodal, da je policija še v zgodnji fazi preiskave, zato ne more komentirati obtožb. Richard in Cameron sodelujeta že vse od leta 2007, in čeprav se škandal premierja ni dotaknil, pa mu prav gotovo ne bo koristil. Angleški premier je Richarda povabil, da mu pomaga spraviti angleško gospodarstvo ponovno v svetovni vrh. Richard je obogatel, ko je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja kupoval in prodajal računalniška podjetja.

Nato se je preselil v London in ustanovil podjetje Entrepreneurs Union, ki se ukvarja s pospeševanjem poslovnih možnosti drugih podjetij. Richard je tudi sodeloval pri prvih dveh sezonah poslovnega šova Dragon's Den (Zmajeva votlina), kjer štirje »zmaji« izberejo mala podjetja in jim finančno pomagajo. Podrobnosti o domnevnem posilstvu deklice niso znane, se pa namiguje, da naj bi Richard, tako kot mnogi pedofili, svojo žrtev našel prek svetovnega spleta. Policija je zaradi interesa preiskave in zaščite žrtve precej skopa s podatki. Tudi zaradi tega, ker gre za enega najvplivnejših poslovnežev v Veliki Britaniji.