Svet

Zavračajo njegove trditve

L.T.
31. 12. 2014, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hrvaški kandidat za predsednika Ivan Sinčić je v predvolilnem boju trdil, da ima dokumente, ki dokazujejo tajkunsko lastništvo bank in družbe Ina.

Arhiv Svet24

Kandidat za predsednika Hrvaške, Ivan Vilibor Sinčić, je na predvolilnem soočenju na nacionalni televiziji trdil, da hrvaška energetska družba Ina ni bila prodana madžarskemu MOL-u, ampak naj bi bila prek skrbniških računov Zagrebške banke v 49-odstotni lasti petih hrvaških tajkunov. Govori se o Anteju Vlahoviću, Franji Lukoviću, nekdanjih premierjih Nikici Valentiću in Franji Gregoriću ter o Ivici Todoroviću.

Zdaj so na obtožbe odgovorili v Ini, kjer jih imajo za smešne, v MOL-u pa trdijo, da špekulacij ne bodo komentirali. Prav tako jih zavračajo podjetja omenjenih tajkunov, demanti pa je prišel tudi iz Zagrebške banke. Valentić je medtem rekel, da tako absurdnih obtožb še ni doživel, in jih označil za predvolilno umazanijo.

Spomnimo, Sinčić je v četrtek trdil, da je MOL samo španska stena, za katero se skrivajo pravi lastniki, domači tajkuni, in obljubljal, da bo svoje trditve dokazal z dokumenti. Sinčić je pri tem stopil še korak dlje in trdil, da so v lastništvu tajkunov tudi domače banke, a teh trditev doslej še z ničimer ni podkrepil.