Promet

Burja nanaša sneg na vozišča

STA/G.G.
31. 12. 2014, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vremenske razmere ponekod po državi ovirajo promet. Primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina v smeri Ljubljane je zaradi burje zaprta, promet je preusmerjen na regionalno cesto, sporočajo iz prometno-informacijskega centra. Burja povzroča težave tudi z nanašanjem snega na vozišča v okolici Postojne in ovira promet na avtocesti.

Reuters

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med priključkom Brezovica in cestninsko postajo Log v smeri Kopra zaprt vozni pas.

Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo ter na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, piše na spletnih straneh Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so že dopoldne opozorili na močno burjo na Primorskem, ki na izpostavljenih mestih v sunkih presega hitrost 100 kilometrov na uro. Država pa je tudi v primežu nizkih temperatur, ki so povsod, razen na Primorskem, pod lediščem.

Najnižje jutranje temperature bodo v četrtek od -10 do -17, v zatišnih legah do okoli -20 stopinj Celzija, opozarjajo na Arsu.

Ceste so ponekod poledenele, z Gorenjske pa poročajo o snežnih padavinah.