Svet

Robert Kennedy mlajši imel afere s po 31 ženskami

STA
10. 9. 2013, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Newyorški tabloid New York Post je objavil dele zapisov iz dnevnika sina nekdanjega senatorja iz New Yorka, pravosodnega ministra ZDA in ubitega predsedniškega kandidata demokratov Roberta F. Kennedyja, ki niso niti najmanj laskavi do pisca in nekaterih drugih znanih osebnosti iz ameriške politike.

Wikipedia

Robert F. Kennedy mlajši je sporočil, da NY Post objavlja 13 let stare ukradene zapise, ki niso bili nikoli namenjeni objavi. Vendar pa zapisi deloma odgovarjajo na vprašanje, zakaj se pisec dnevnika ni nikoli spustil v politiko, čeprav bi bil zaradi svojega priimka zagotovo izvoljen na kak visok položaj.

Nečak ubitega predsednika Johna F. Kennedyja piše v dnevniku, da je samo v letu 2001 imel ljubezenske afere z 31 ženskami. Ženskam se menda ni znal upreti in je potem zelo trpel, ker je varal svojo ženo Marry. Ta je trpela še bolj, saj je maja 2012 storila samomor. Kennedy se je ukvarjal z okoljevarstvenim aktivizmom. Leta 2001 se ga aretirali, ker je nezakonito stopil na portoriški otok Vieques, kjer je imela ameriška mornarica redno svoje strelske vaje.

Aretiran je bil skupaj z temnopoltima aktivistoma Jessejem Jacksonom in Alom Sharptonom, ki sta se v svoji karieri potegovala tudi za položaj predsednika ZDA. Kennedyjev dnevnik je do obeh neusmiljen. Za newyorškega aktivista Sharptona Kennedy piše, da je naredil več škode za ameriške temnopolte kot rasistični guverner Alabame George Wallace.

Za Jacksona pa piše, da je bolestno odvisen od tega, da se pojavlja v medijih in je zelo vase zagledan judovski ksenofob. Kritičen je tudi do soproga svoje sestre, današnjega guvernerja New Yorka Andrewa Cuoma. Zanj piše, da je odločen in energičen, vendar pa mu manjka človečnosti, ker ne mara ljudi.

Kennedy ni kritičen le do kolegov demokratov, ampak si je privoščil tudi nekdanjega predsednika ZDA Georgea Busha mlajšega. Označil ga je za lutko in idiota ter zapisal, da ga kar boli, ko ga mora gledati na položaju predsednika ZDA. Kennedy je po 11. septembru 2011 predvideval, da bodo "temne sile" Busheve administracije tragedijo znale obrniti v svoj prid. Nekaj let kasneje, ko je Busha dejansko srečal, pa je o njem zapisal, da je zelo šarmanten.