Svet

Z zlomljenim hrbtom živel 20 let!

S.R.
11. 6. 2013, 13.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški s Škotske se je kar 20 let spopadal s hudimi bolečinami v hrbtenici, preden so zdravniki ugotovili, da je imel že ves ta čas pravzaprav zlomljen hrbet.

Ninenews
Nicky z ženo Gillian, ki ga je podpirala vsa ta leta.

42-letni Nicky Sutherland je prestal nešteto rentgenskih pregledov, MRI skeniranj in operacij, a zdravniki še vedno niso ugotovili, kaj mu povzroča bolečine v hrbtu. Oče dveh otrok je kmalu znosno lahko živel le še z morfijem, zaradi neprestanih bolečin pa je izgledal kot zombi. V dveh desetletjih bolečin je praktično zamudil odraščanje svojih otrok, zaradi bolečin pa je celo razmišljal o samomoru. Vseskozi je bil namreč utrujen, zaradi morfija pa bolj podoben živemu mrliču.

A vse se je spremenilo, ko sta njegova tast in tašča slišala za kirurga, ki je že pomagal ženski s podobnimi težavami. Sutherland je tako obiskal kirurga Manoja Krishno, ki je postavil pravilno diagnozo in Nickyju spremenil življenje. Krishna je namreč odkril, da se je Nickyju odlomil spodnji desni del strukture hrbta, tako da je v praksi hodil okoli z zlomljeno hrbtenico.

Sutherlanda so operirali in od takrat bolečin ne čuti več. Prvič po več kot dveh desetletjih tako smuča in igra golf. Za življenje brez bolečin pa se lahko zahvali Manoju Krishni, ki mu je vrnil življenje brez bolečin.

Ninenews
Nicky z družino.
Ninenews
Hrbet po operaciji.