Hospitalizacija

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik pristal v bolnišnici

R.T.
25. 4. 2024, 15.21
Posodobljeno: 25. 4. 2024, 15.21
Deli članek:

Vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Jani Prednik naj bi po neuradnih informacijah pristal v bolnišnici.

Si.R.
Jani Prednik

O tem, da naj bi Janija Prednika, enega od kandidatov za mesto prvaka SD in vodjo poslanske skupine te stranke, ki se v zadnjem obdobju poskuša resetirati, hospitalizirali, je na družabnem omrežju X prvi poročal novinar portala Požareport Bojan Požar. Informacije so neuradne, Prednik pa naj bi o tem, da ima zdravstvene težave, včeraj obvestil tudi svoje poslanske kolege in kolegice.

Da je bil po »neuradnih, ampak zanesljivih informacijah« koroški poslanec resnično sprejet v bolnišnico in da tam ostaja na opazovanju, poroča tudi koroški portal na Facebooku Koroška čveka.

Spomnimo, Prednik se je na nedavnem volilnem kongresu stranke SD potegoval za mesto predsednika stranke, pri čemer se po tesnem boju ni uspel uvrstiti v drugi krog. V finalu sta se pomerila evropski poslanec Milan Brglez in minister za gospodarstvo Matjaž Han. Slavil je slednji. Prednik je pozneje ponudil odstop z mesta vodje poslanske skupine, saj je pred drugim krogom javno podprl Brgleza, ne pa poznejšega novega predsednika Hana. Han je Prednikovo potezo označil za »higienično,« a ni videl razloga, da bi se moral zaradi podpore Brglezu odreči položaju.