Izločanje tovornjakov

FOTO in VIDEO: Pravi kaos: sneg in nesreče povsem ohromile promet po državi

S.R./STA
2. 2. 2018, 15.26
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 19.13
Deli članek:

Obilno sneženje je povzročilo kar nekaj nevšečnosti tako rednim avtobusnim linijam kot v letalskem prometu. Na cestah največ težav povzročajo zdrsi tovornjakov.

STA
Močno sneženje je zajelo večji del Slovenije.

Zaradi prometne nesreče je bila do približno 16.30 zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Trojane in Blagovica proti Ljubljani. Zaradi prometne nesreče je sedaj na štajerski avtocesti v predoru Podmilj proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Zlasti na Primorskem, Ljubljanskem, Štajerskem in Dolenjskem območju je zaradi sneženja in nesreč promet zelo upočasnjen.

STA
Močno sneženje je zajelo večji del Slovenije.

Zaradi burje je na hitri cesti Nanos-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do osmih ton.

Verige so obvezne na cestah Bled-Pokljuka, Jereka-Pokljuka, Podrošt-Sorica-Bohinjska Bistrica in Petrovo-Brdo Sorica-Bohinjska Bistrica ter čez prelaze Ljubelj in Jezersko in Korensko Sedlo.

Na nekaterih cestah in avtocestah so zaradi snežnih razmer do 18.30 iz prometa izločali tovorna vozila. 

Za priklopnike in polpriklopnike velja prepoved prometa na cestah Vipava-Razdrto, Črni Vrh-Col in Spodnja Idrija-Godovič, za vsa tovorna vozila je prepovedano voziti na cesti Hrastnik-Marno-Rimske Toplice. Za tovorna vozila nad 7,5 ton pa je prepovedan promet na cesti Škofljica-Rašica-Žlebič, Šentvid-Šoštanj in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina, na mejnem prehodu Starod.

Avtobusi zamujajo

Na Avtobusni postaji Ljubljana so pojasnili, da prihaja do zamud avtobusov, dolgih med pol in eno uro. V letalskem prometu je bil do sedaj odpovedan en let, in sicer na liniji Ljubljana - Stansted, prevoznika easyJet.

Stanje v prometu se hitro spreminja, razmere na cestah pa so dokaj kaotične, kar vpliva tudi na avtobusni promet. Avtobusi imajo največ težav na Gorenjskem, Dolenjskem in Primorskem. Na ljubljanski avtobusni postaji so pojasnili, da nenehno zbirajo informacije, ki vplivajo na morebitne zamude ali celo odpoved prevoza na določeni liniji. Tako je bila odpovedana vožnja avtobusa, ki bi iz Ljubljane ob 12. uri krenil proti Bohinju.

Potnikom svetujejo, da se na pot odpravijo pravočasno, pri čemer zagotavljajo, da pristojne službe na terenu in osebje avtobusne postaje skrbi za to, da so potniki kar se da hitro informirani.

STA
Močno sneženje je zajelo večji del Slovenije.

Podobno v letalskem prometu

Zaradi obilnih padavin prihaja do zamud tudi v letalskem prometu. Do sedaj je bil odpovedan en let, in sicer prevoznika easyJet, na liniji Ljubljana - Stansted, so sporočili s Fraport Slovenija. Zimska služba je glede na napovedi vedno v pripravljenosti in je z aktivnostmi začela že v zgodnjih jutranjih urah, letališče ostaja odprto. V popoldanskih urah pričakujejo manjšo intenzivnost padavin. Potnikom, ki danes letijo z ljubljanskega letališča, pa svetujejo, naj se zaradi razmer na cestah na pot proti letališču odpravijo pravočasno.

Kot pa so pojasnili na Slovenskih železnicah, trenutno nimajo nobenih težav na železniški infrastrukturi. Potniški promet poteka zaenkrat brez večjih težav. Zamude pri posameznih vlakih pa so lahko od 10 do 20 minut.

Promet.si
Močno sneženje je zajelo večji del Slovenije.