Sum davčne zatajitve

Sumljivi posli prleškega rejca kasaških konjev

G.G./STA
23. 1. 2018, 15.06
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 15.07
Deli članek:

Policija v sodelovanju s tujimi preiskovalci, Eurojustom in Europolom preiskuje sume gospodarskih kriminalnih dejanj, neuradno sum davčne zatajitve, preiskave pa so od jutra potekale na sedežu kmetijsko-trgovske družbe MS Ključarovci in podjetja Agrinspa v Ključarovcih pri Ljutomeru, s katerimi je lastniško povezan podjetnik Marko Slavič.

Arhiv Svet24

Neuradno so kriminalisti po pisanju medijev preiskave opravili na sedežu kmetijsko-trgovske družbe MS Ključarovci in podjetja Agrinspa v Ključarovcih pri Ljutomeru pa tudi v trgovinah MS Ključarovci v Gančanih in na Tišini.

Po poročanju spletnega portala pomurje.si naj bi osumljenci iz več evropskih držav z domnevnimi kaznivimi dejanji povzročili materialno škodo v višini več milijonov evrov. Več evropskih policij naj bi tako preiskovalo kriminalno združbo iz več držav, katere del je domnevno prleški podjetnik Slavič, sicer tudi znan rejec konj kasačev.

Skupina naj bi z navideznim trgovanjem s sojo utajila za 50 milijonov evrov davka. V nezakonite posle pri obračunavanju davka pri uvozu in izvozu blaga v Slovenijo in iz nje naj bi bili vpleteni tudi Slavičevi podjetji.