Nevarnost plazov

V nižinah le za ščepec snega, višje pa obilno sneženje

G.G.
27. 12. 2017, 13.00
Posodobljeno: 27. 12. 2017, 14.32
Deli članek:

V nižinah ne moremo pričakovati večje kolilčine snega, le ponekod na Gorenjskem in Koroškem. V hribih in gorah pa bo drugačna pesem.

Reuters
Fotografija je simbolična
Na Kredarici je bilo danes zjutraj skoraj tri metre snega, na Voglu pa meter in pol. Z novo snežno pošiljko se bomo približali najbolj sneženim zimam v gorah.

Po podatkih naših vremenoslovcev bo v hribovju, nad 1300 metri nadmorske višine, do četrtka popoldne zapadlo več kot pol metra snega. Največ v Julijskih Alpah - do enega metra. Nevarnost snežnih plazov se bo zaradi novozapadlega snega povečala.

Letošnja višina snežne odeje na Kredarici bo po ocenah vremenoslovcev z Arsa verjetno zaostala le za zimo 2010, ko je bilo ob koncu decembra kar 380 centimetrov snega.

Po nižinah bo začelo deževati popoldne. Ponoči se bo dež okrepil in zajel vso državo ter do jutra oslabel in ponekod prehodno ponehal. V četrtek popoldne se bodo padavine znova okrepile. Meja sneženja se bo spuščala in popoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije snežilo do nižin. Zjutraj bodo temperature od 0 do 6, ob morju 8, popoldne pa od 0 do 5, na Primorskem okoli 9 ° stopinj Celzija.