Padavine

"Nameče" ga lahko tudi do 20 centimetrov, naslednja ohladitev v sredo

J.P.
8. 12. 2017, 16.39
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 16.41
Deli članek:

V noči na soboto nas bo od severa dosegla hladna zračna masa, ki pa ne bo prav dolgo vztrajala nad našimi kraji.

Bobo
Po nižinah bo večinoma zapadlo od 5 do 15, v višjih legah pa lahko tudi več kot 20 centimetrov snega.

Zvečer in ponoči se bo meja sneženja od severa spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4 stopinje Celzija. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod severni veter. Sobota bo oblačna, padavine pa bodo že dopoldne povsod ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Zvečer se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči bo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške snežilo.

Mrzlo jutro

Po nižinah bo večinoma zapadlo od 5 do 15, v višjih legah pa lahko tudi več kot 20 centimetrov snega, poroča Arso. Najbolj debelo snežno odejo gre pričakovati na Notranjskem in Kočevskem. Popoldne se bo od zahoda postopno zjasnilo. Noč na nedeljo bo jasna, nedeljsko jutro pa mrzlo – marsikje bo pod -10 stopinj Celzija. Že dopoldne pa bomo priča temperaturnemu preobratu. »Zapihal bo jugozahodnik, ki bo postopno spihal hladen zrak na širšem območju Alp in zaradi izredno močnih in vztrajnih vetrov v noči na ponedeljek prinesel sredozemsko zračno maso nad naše kraje. Ponovno ohladitev pričakujemo v sredo,« so še sporočili vremenoslovci.

V nedeljo popoldne se bo od zahoda ponovno pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. Sprva bo ob morju in na vzhodu deževalo, drugod pa snežilo. V noči na ponedeljek bo zapihal okrepljen veter južnih smeri, sneg bo prešel v dež.

Meja sneženja se bo hitro dvignila do nadmorske višine okoli 1.800 metrov