Ljubljansko okrožno sodišče

Zemljariča ni bilo, na cedilu ga je pustilo zdravje

J.P.
8. 12. 2017, 16.21
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 16.24
Deli članek:

Na sojenju novinarju Reporterja Igorju Kršinarju na ljubljanske okrožnem sodišču tudi tokrat ni bilo zasebnega tožnika Janeza Zemljariča, ki obtožencu očita razžalitev, saj naj bi s svojimi članki posegel v njegovo čast in dobro ime.

Bobo
Janez Zemljarič

Tako kot že v ponedeljek je tudi tokrat Janez Zemljarič sodniku Tomažu Bromšetu sporočil, da ga je na cedilu pustilo zdravje, poroča Reporter.

Novinar Igor Kršinar je že v ponedeljek podal svoj zagovor, zaslišan pa bi moral biti tudi Zemljarič. Sodnik je kljub nasprotovanju njegovega odvetnika nadaljeval z obravnavo, a je danes ni zaključil, še poroča Reporter. 19. decembra tako Zemljariča ponovno pričakujejo na sodišču. Zdravniško opravičilo mu sicer velja do 15. decembra.

Zemljarič Kršinarju očita razžalitev, saj naj bi s svojimi članki posegel v njegovo čast in dobro ime. V člankih ga je povezoval z umori nasprotnikov jugoslovanskega komunističnega režima – med drugim se je v enem od člankov osredotočil tudi na likvidacijo hrvaškega emigranta Martinovića maja 1975 v Celovcu.