Zahtevne razmere

Na spolzkih cestah že počilo

G.G.
29. 11. 2017, 08.38
Posodobljeno: 29. 11. 2017, 10.42
Deli članek:

Ker se bosta ponekod po državi mešala sneg in dež, bo možna tudi poledica, vožnja po takšnih cestah pa je, kot bi morali vedeti vozniki, zahtevnejša.

promet.si

In že so se pripetile prve prometne nesreče. Na Gorenjskem, kjer sneži. Nekaj po 7. uri sta pri Nomnju trčili vozili, poroča Uprava za zaščito in reševanje in dodaja, da so potniki utrpeli lažje poškodbe. Nekaj časa je bila na tem delu zaprta cesta Bled – Bohinjska Bistrica.

Že nekaj minut pred tem so s PU Kranj sporočili, da sta na območju Mojstrane na mokri in spolzki cesti trčili vozili. Tudi v tem primeru ni šlo za hujšo nesrečo.

Okoli 9. ure se je pripetila prometna nesreča na primorski avtocesti med Lomom in Logatcem v smeri proti Ljubljani. Trenutno je zaprt prehitevalni pas.

  • FOTO: Kje sneži, kje dežuje?

Na mestu je opozorilo policije: “V takih okoliščinah je vožnja bolj zahtevna, slabši je oprijem vozila s podlago, daljša je zavorna pot, težje je nadzirati vozilo v kritičnih situacijah, daljši je čas trajanja vožnje, večje je tveganje za prometne nesreče, ob izdatnem sneženju pa so možni tudi zastoji. Ob pojavu nizkih temperatur se ponekod lahko pojavi tudi poledica. Zato naj bodo vsa vozila, ki bodo udeležena v prometu, opremljena z zimsko opremo in brezhibna, vozniki pa naj spremljajo tudi aktualne razmere na cestah."