Maratonski vikend

Prihajajo padavine in ohladitev. "Verjetno bi si želeli višjo temperaturo," pravijo meteorologi

J.P.
26. 10. 2017, 14.04
Posodobljeno: 26. 10. 2017, 14.18
Deli članek:

Po nekaj dneh suhega vremena bo jutri popoldne državo prešla hladna fronta.

Bobo
Vremenoslovci do jutra napovedujejo obilne padavine predvsem na jugu in zahodu države.

Prinesla bo dež in ohladitev.

Jutri bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Popoldne ali zvečer bo predvsem na vzhodu in severu rahlo deževalo. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, ob morju do 12, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj Celzija.

Maratonski vikend

Sobotno jutro bo jasno. »Ker bo del noči pihal severni veter, ne bo megle, pa tudi temperatura zjutraj bo kar znosna, v Ljubljani predvidevamo 4 stopinje Celzija. Do 11. ure se bo segrelo na okoli 8, popoldne pa bo od 12 do 15 stopinj Celzija,« sporoča Arso. Vetra ne bo, po 14. uri pa bo zapihal zahodnik s hitrostjo okoli 30 kilometrov na uro. Sicer bo sončno, občasno bo nekaj več koprenaste oblačnosti, »ki bo lahko vmes za krajši čas bolj gosta«.

V nedeljo zjutraj bo živo srebro zlezlo višje – okoli 5 ali 6 stopinj bo. »Sredi dopoldneva bo okoli 12, popoldne lahko malo nad 15 stopinj Celzija. Sprva bo deloma sončno, a s precej koprenaste oblačnosti, sredi dneva in popoldne pa se bo postopno pooblačilo. Dež pričakujemo po 16. uri, morda kakšno kapljo tudi prej,« napovedujejo meteorologi. Dopoldne bo s 30 kilometri na uro pihal zahodni veter, popoldne ob padavinah pa severnik.

V zvezi z Ljubljanskim maratonom so zapisali, da bodo v soboto popoldne razmere za tek dokaj ugodne, enako tudi v nedeljo: »Morda bo nekoliko motil le veter, pa ob startu bi si verjetno želeli malo višjo temperaturo.«