Poraz

"Premagali ste se sami"

R.T.
27. 9. 2017, 09.00
Posodobljeno: 27. 9. 2017, 09.20
Deli članek:

Poraza Mariborčanom na gostovanju v Sevilli navijači niso zamerili, so pa opozorili, da je vijoličastim manjkal žar in da so v tekmo šli v krču in s strahom.

Profimedia
Mariborčanom na gostovanju ni uspelo.

Nogometaši Maribora so v 2. krogu lige prvakov klonili na gostovanju v Sevilli in izgubili z rezultatom 0:3. Sredi oktobra jih čaka dvoboj v Ljudskem vrtu, kjer bodo na nasprotni strani igrišča stali nogometaši Liverpoola.

"Gremo dalje, poraz nima veze in verjamemo, da ne bo vplival na moralo in motivacijo naših pubecov. Po vroči Španiji, nadaljujemo v soboto domače prvenstvo s tekmo proti Triglavu. Pričetek tekme ob 20.20 uri. SE VIDIMO NA JUŽNI TRIBUNI!" so po porazu zapisali zvesti navijači Viole na facebooku. 

Profimedia
Pohvale navijačev si je prislužil vratar Handanović, ki je ekipo rešil še pred višjim porazom.

Poraza vijoličastim navijači niso "zamerili". Več kritik je padalo na igro Mariborčanov, češ, da so igrali preveč strahopetno, da "se je Maribor premagal sam", da so šli v tekmo v krču in prepustili prostor nasprotniku, da so preveč grešili in da bi kljub razliki v kvaliteti med ekipama, Mariborčani lahko pokazali več in se ne bi ustrašili nasprotnika. Navijači so pogrešali željo in siceršnjo dinamiko ekipe, "da bi lahko iztržili več, če bi igrali tako kot znamo."