Deževni dnevi

Nočni nalivi: drevo padlo na hišo, avta obtičala v podvozu

G.G.
15. 9. 2017, 08.13
Posodobljeno: 15. 9. 2017, 08.18
Deli članek:

Pomoči je ponekod lilo kot iz škafa. Izpostavimo, da sta pod podvozom na Celovški cesti v bližini Tivolija obtičali osebni vozili, v Lovrencu na Pohorju pa je drevo padlo na hišo.

PGD Lovrenc na Pohorju
Drevo je poškodovalo streho hiše v naselju Rdeči breg v občini Lovrenc na Pohorju.

Nekaj po 21. uri je drevo padlo na stanovanjsko hišo v naselju Rdeči breg v občini Lovrenc na Pohorju. Posredovali so gasilci PGD Lovrenc na Pohorju. “Poškodovano streho smo prekrili s folijo, drevo ki je prebilo del stene smo pustili, saj je velika nevarnost zdrsa,” so zapisali na facebooku. Drevo bodo s pomočjo traktorja odstranili danes.

Močni nalivi so povzročili zdrse zemlje še drugod po državi. Tako je v kraju Ušnik v tolminski občini nekaj pred 23. uro zaradi zemeljskega plazu nasedlo osebno vozilo. Pri vleki avta so pomagali tolminski gasilci. Čez dobre pol ure se je zemeljski plaz usul še na lokalno cesto Bukovo–Zakojca, v občini Cerkno. Gasilci so s traktorjem odstranili del zemeljskega nanosa, tako da je cesta od 1.00 spet odprta, poroča Urad za zaščito in reševanje.

Če so ljubljanski gasilci mislili, da bodo po ogledu polfinalne tekme evropskega prvenstva v košarki imeli mirno noč, so se motili. Ob 2. uri so morali iz narasle vode izvleči osebni vozili. Obstali sta v poplavljenem podvozu na Celovški cesti. Poškodovanih ni bilo.

V nočnih urah je zalilo še prostore poslovnega objekta na Kajuhovi cesti na Bledu in na Razgledni ulici v Celju.