Neurja po Sloveniji

VIDEO: Po nočnem orkanskem vetru nagaja toča

G.G.
11. 8. 2017, 11.04
Posodobljeno: 11. 8. 2017, 11.04
Deli članek:

Po nočnem neurju na Štajerskem in v Prekmurju je danes zjutraj in dopoldne točo natrosilo po delih Gorenjske in osrednje Slovenije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Bralec nam je sporočil, da je na Koroški Beli v petek že trikrat padala toča. Najprej takoj po polnoči, drugič okoli 4. ure in tretjič nekaj pred 9. uro. Toča je padala tudi v Logatcu in Škofji Loki in še drugod na zahodu Slovenije.

Na Agenciji za okolje (Arso) pravijo, da bodo nevihte “na sporedu” do popoldneva, nato pa se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 31 stopinj Celzija.

Ponoči se bo oblačnost spet povečala, sobota pa bo povečini oblačna s krajevnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Popoldne bo dež postopno ponehal, od zahoda se bo delno razjasnilo.

PGD Brežice
V Župeči vasi v bližini Brežic je razkrilo streho stanovanjskega objekta.

Veter ruval drevesa v mariborskih parkih

Pisali smo že, da je orkanski veter povzročil veliko težav v Prekmurju, dodajamo pa še informacijo o škodi, ki je bila povzročlena v Mariboru. Iz mariborske Snage so sporočili, da je največ škode v Mariboru v Mestnem in Magdalenskem parku ter na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu. V Mestnem parku je po njihovih navedbah padlo šest dreves, po prvih ocenah pa jih bo treba še sedem posekati iz varnostnih razlogov. Veter je podrl tudi en dežnik na tržnici, šestim pa je tako zvil nosilce, da so praktično neuporabni. Veter je lomil veje tudi v Magdalenskem parku, najbolj nevarne dele so že zaprli s trakom.