Vprašljiva varnost

Teh fidget spinnerjev ne uporabljajte!

R.T./STA
28. 7. 2017, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

S trga sta odpoklicana dva fidget spinnerja. Prvi zaradi nepopolnih oznak, drugi zato, ker je nevaren.

ZPS
Vrtavka Hand spinner.

V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da vrtavka Hand spinner nima podatkov, ki jih zahteva zakonodaja za igrače (naslov proizvajalca in uvoznika, identifikacijska številka) in starostne omejitve ter opozoril. Ker ni sledljivosti, je varnost te igrače vprašljiva, oziroma ni izkazana. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač, sporoča Zveza potrošnikov Slovenije.

Podatki o izdelku

Ime izdelka: Hand spinner
Ean koda: ni znana
Identifikacijski podatki: niso znani
Proizvajalec: ni znan
Uvoznik in distributer: Mille Cose di Chen Tige, Italija
Maloprodaja: Kitajska trgovina Hana, Leskovec pri Krškem

Zdravstveni inšpektorat potrošnikom svetuje, naj te igrače raje ne uporabljajo in naj jo vrnejo prodajalcu. Upoštevajo naj navodila zdravstvenega inšpektorata. Tisti, ki bodo igračo vrnili prodajalcu, so upravičeni do povrnitve kupnine.

Fidget Spinner z lučkami

STA
Ta spinner je lahko nevaren.

Kitajski diskont PE Brežice iz prodaje umika igračo Fidget Spinner z lučkami kitajskega proizvajalca Zheijang Microbody Sporting Factory. Pri inšpekcijskem pregledu je bilo ugotovljeno, da lučke, nameščene v igrači, lahko izpadejo in se razbijejo. Obstaja možnost zadušitve oziroma poškodb, zato igrača ni varna in skladna z uredbo o varnosti igrač.

EAN številka izdelka je 8002460079659, uvoznik je italijansko podjetja Innova S.R.L., distributer pa podjetje Wang shun d.o.o. iz Novega mesta.

Zavezanec je takoj izvedel umik in odpoklic izdelkov. Kupcem igrače svetujejo, naj je ne uporabljajo in naj jo vrnejo prodajalcu.