Sredstva za ponarejanje

Kontroverznega podjetnika Rotarja privedli pred preiskovalnega sodnika

B.B./Dolenjski list
28. 7. 2017, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Novomeščana Roberta Rotarja, ki ga poznamo kot lastnika propadlega podjetja za tiskanje osebnih dokumentov in avtomobilskih nalepk Mirage, so hrvaški policisti prejšnji teden privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi suma kaznivega dejanja izdelave, nabave, posredovanja, prodaje ali dajanja na uporabo sredstev za ponarejanje, poroča spletni portal zadarski.hr. Po zaslišanju so Rotarja izpustili na prostost.

T. J. G., arhiv DL
Robert Rotar naj bi, po pričevanju soseda, svoja zadnja leta v nekdaj razkošni vili preživel kot siromak.

Po poročanju omenjenega portala so policisti preiskavo začeli po tistem, ko je bil Robert Rotar zaradi dolga Optima leasinga iz Zagreba deložiran iz luksuzne vile v zadrskem Diklu, v kateri je imel registrirano podjetje za izdajateljsko dejavnost. Izvršitelji so namreč ob vstopu v vilo v njej našli stroje za tiskanje.

Najdeno opremo so policisti posredovali na strokovno analizo v Hrvaško narodno banko, kjer bodo skušali ugotoviti, ali je bila uporabljena za legalno grafično dejavnost.

Portal še navaja, da sta bili dve Rotarjevi podjetji leta 2012 na seznamu največjih davčnih dolžnikov – Aerius, ki se je ukvarjal z izdajateljstvom in nepremičninami, je bil dolžan okoli 4,5 milijona evrov, Spinus zaštita, ki je bila v lasti Karmen Rotar, pa dober milijon in pol evrov. Nad obema družbama je bil sprožen stečajni postopek.