Težke razmere

Katarina, zapuščena malčica v rumenem, ima tudi bratca

R.T.
28. 7. 2017, 08.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V četrtek so pristojne službe brata odvzele družini in ga namestile v otroški dom skupaj s sestrico.

PUZ
Deklica ima tudi brata.

Ni še znano, kaj je napeljalo mamo male deklice, ime ji je Katarina, da jo je minuli teden zapustila pred vrati župnišča. Starša je policija zaslišala, podrobnosti pa uradno niso znane.

Je pa znano, da ima sedem mesecev stara deklica Katarina tudi tri leta starega brata. V četrtek so pristojne službe brata odvzele družini in ga namestile v otroški dom skupaj s sestrico.

Staršema po včerajšnjem zaslišanju grozi do tri leta zapora, v večernih urah pa so ju odpeljali tudi v pripor.

Po eni od neuradnih različic, ki krožijo po hrvaških medijih, naj bi mama z deklico prejšnji teden zapustila moža in dekličin oče menda sploh ni vedel, da so njegova hči našli pred cerkvijo, dokler fotografije niso bile objavljejne v medijih, kar se je zgodilo skoraj teden dni po dogodku. 

Neuradno: mama zapustila moža

Družina naj bi živela na območju zagrebškega naselja Sesvete v težkih razmerah: mama naj bi bila stara 22 let in nima zaključene niti osnovne šole, oče (35) pa naj bi bil gradbeni delavec, ki le občasno zasluži denar.

Družina je bila med prejemniki socialne pomoči, dobili so tudi enkratna denarna sredstva, na center za socialno delo pa niso bili nikoli prijavljeni zaradi zanemarjanja otrok ali družinskega nasilja. Temu v prid priča tudi splošno stanje zapuščene deklice, ki je povsem zdrava, čista, dobro hranjena in brez znakov zapuščenosti ali zlorab.

Center za socialno delo bo v naslednjih tednih preveril okoliščine dogodka in ocenil, ali so v širši družini posamezniki pripravljeni in sposobni skrbeti za oba otroka. Če se bo izkazalo, da to ni mogoče, bosta živela še naprej v otroškem domu ali pa v rejništvu.