Huda ura

Nevihte z nalivi in točo ponekod povzročile nevšečnosti

M.K./STA
16. 6. 2017, 17.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Del Slovenije so že zajele padavine, po podatkih Agencije za okolje pa so možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo ne le popoldne, ampak tudi zvečer.

Profimedia
Zaradi vremenske fronte je ozračje zelo nestabilno, možna je tudi toča.

Ob tem lahko pride do hitrih porastov manjših vodotokov in hudournikov, je povedal Luka Ravnik z agencije. Zaradi vremenske fronte je ozračje po njegovih besedah zelo nestabilno. V nočnem času bo zapihal severovzhodni veter, tako da se bo ozračje umirilo, je še napovedal Ravnik.

Facebook 7 Andreja Veršec-Pirc
Takšna toča je padala v Škofji Loki.

Preberite tudi Neurje s točo udarilo po različnih delih Slovenije.

Uprava za zaščito in reševanje je na svoji spletni strani poročala o močnem vetru na območju Dravograda. Nekaj po poldnevu je v naselju Bukovje v občini Dravograd močan veter podrl drevo, ki je zaprlo cesto Dravograd-Trbonje. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Na območju Dravograda je težave povzročala tudi meteorna voda. Zalila je kletne prostore stanovanjskega objekta v naselju Črneče, vodo pa so izčrpali gasilci. Prav tako je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt na Viški cesti v Dravogradu.

V občini Ribnica na Pohorju pa se je v Zgornjem Lehnu na Pohorju nekaj pred 13. uro čez cesto podrlo drevo in oviralo promet. Posredovali so gasilci, ki so drevo razrezali in odstranili s cestišča.

V Sevnici je ob 15.35 po močnem nalivu na cesto Konjsko–Laze pri Boštanju v občini Sevnica nanosilo kamenje in blato. Posredovali so dežurni pri Komunalnemu podjetju Sevnica, ki so material odstranili.

Šmarju Sap so meteorne vode poplavile proizvodne halo podjetja.

V Trebnjem je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo.