Zastoj

Prometna nesreča ohromila ljubljansko obvoznico

M.K.
16. 6. 2017, 16.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je zaprt vozni pas na razcepu Malence iz smeri dolenjske proti Rudniku. Nastajajo daljši zastoji.

promet.si
Tovorno vozilo je prebilo varovalno ograjo ter obviselo s kabino zunaj cestišča.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na razcepu Malence iz smeri dolenske proti Rudniku in na dolenski avtocesti na izvozu Novo mesto vzhod iz smeri Obrežja oviran promet.

Ob 14.27 je na avtocesti v razcepu Malence v smeri Kopra v Ljubljani, tovorno vozilo prebilo varovalno ograjo ter obviselo s kabino zunaj cestišča. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj prometne nesreče in opravili pregled. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih, je poročal portal uprave za zaščito in reševanje.

promet.si
Ljubljana - južna obvoznica, pred razcepom Malence, pogled proti Rudniku.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg približno 3 kilometre. Proti Kranjski Gori voznikom priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.Promet je zgoščen na primorski avtocesti proti Ljubljani med Logatcem in Vrhniko, od cestninske postaje Log proti Ljubljani. Na ljubljanski severni, zahodni in vzhodni obvoznici obvoznici, občasno zapirajo predor Golovec proti Malencam ter od Kosez proti predoru Šentvid. Zastoji so tudi na južni obvoznici od Viča mimo Malenc po dolenjski avtocesti do Malega Vrha, na štajerski avtocesti od Sneberja proti Ljubljani, na cestah Vrhnika-Logatec, Ljubljana-Škofljica, Šenčur-Kranj, Izola-Portorož in na Škofjeloški obvoznici proti Škofji Loki. Voznikom svetujejo obvoz čez Podpulfrco.

V nočnem času bosta danes zaradi postavitve portalov za elektronsko cestninjenje na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica dve polurni popolni zapori, in sicer med cestninsko postajo Nanos in Vipava med 22. uro in 22.30, med Ajdovščino in Selom pa od 23.30 do polnoči.

Zaradi del bo na cesti Škofja Loka-Gorenja vas med 8. in 16. uro v predoru Sten zaprt pas proti Škofji Loki. Med 7. in 20. uro bo zaprta cesta Krnica-Mrzli Studenec, cesta na Pokljuko.

Glavna cesta Novo mesto-Metlika bo v soboto in nedeljo med 7. on 19. uro zaprta.

Do nedelje bo po Sloveniji potekala mednarodna kolesarska dirka Tour of Slovenia. Na območjih, kjer potekajo trase, bodo številne kratkotrajne popolne zapore. Promet bo danes oviran do 16. ure.

Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Metlika.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si.