Tisoč evrov nagrade

Starši iščejo drevesce, ki so ga postavili na hčerin grob

Gabrijel Toplak
26. 4. 2017, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po podatkih očeta Slavka naj bi se bonsaj, ki sta ga z ženo namenila izključno njuni prezgodaj preminuli hčeri, nahajal nekje v Pomurju.

Facebook
Grob Vivien Bohar.
Zahvala vsem, ki mu pomagajo
Oče Slavko se je na družbenem omrežju Facebook zahvalil vsem, ki delijo njegovo objavo. Dodal je, da so samo v enem dnevu presegli 2160 delitev

Nekaj več kot osem mesecev je od tragične smrti 23-letne študentke Gradbene fakultete Univerze v Mariboru Vivien Bohar iz vasi Krog pri Murski Soboti. Z motorjem se je 4. avgusta odpeljala od doma, ko ji je 56-letna voznica avtomobila zaprla pot. Starša Slavko in Marija sta se od svoje edinke poslovila na domačem pokopališču. »Prezgodnji grob najinega otroka krasijo angelčki in cvetje, v lončku pa smo zanjo tja postavili še bonsaj. In nedolgo nazaj, ko je grob svoje vnukinje obiskala babica Olga, saj ga je želela zaliti, je žalostna ugotovila, da ga je nekdo ukradel. Zadevo smo prijavili policiji,« je v ponedeljek dopoldne za Svet24 pojasnila mama Rija, kot jo kličejo domači. In kot sleherni dan od lanskega avgusta naprej se je tudi včeraj vračala s pokopališča, kjer nekaj časa postoji in hčerki prižge svečo.

Tisoč evrov nagrade

Starša sta ogorčena nad dejanjem, zato sta odločena, da storilca najdeta. »Tudi s pomočjo drugih ljudi. Ne misliva odnehati. Najditelju bonsaja ponujava tisoč evrov nagrade, pripravljena pa sva plačati tudi tistemu, ki nama pove kakšno koristno informacijo,« je neomajna Boharjeva. Da ga želita nazaj, je mogoče sklepati tudi po zapisu očeta na svojem facebook profilu: »Bonsaj je bil namenjen samo njej, zato ga močno želimo nazaj. Po naših podatkih naj bi se nahajal nekje v Pomurju. Vse koristne informacije sporočite na telefonsko številko 031 722 547. Anonimnost zagotovljena.«

Tat je bil prijavljen

Boharjeva je še dejala, da je bil bonsaj na grobu privezan z jekleno žico. Pa ne zato, ker bi že prej pomislili, da ji ga bo kdo ukradel, ampak ker je bil lonček majhen in bi bonsaj lahko padel. »Prav zato smo prepričani, da je storilec moral imeti s seboj kakšne škarje ali klešče, saj bonsaja ni bilo mogoče kar tako izruvati. Bil je pripravljen,« je sklenila Boharjeva.