Razpis

Odštevanje: iščejo generalnega direktorja

T.L./STA
27. 3. 2017, 07.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kandidature za generalnega direktorja RTVS mogoče oddati le še danes.

Primož Lavre
RTV Slovenija išče generalnega direktorja.

Ponovljeni razpis za mesto generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki ga je programski svet zavoda objavil 24. februarja, se bo z današnjim dnem iztekel. Razpisna komisija bo prispele kandidature pregledala do petka. Seja, na kateri bo svet glasoval o kandidatih, pa bo 24. aprila.

Danes še s priporočeno

Za pravočasne bodo štele kandidature, ki bodo prispele v vložišče RTVS do danes, oziroma bodo najpozneje danes oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko. Seja, na kateri bo programski svet odločil o veljavnosti kandidatur, bo 10. aprila. Kandidati bodo o izidu obveščeni v roku 30 dni po koncu razpisa.

Varstvo osebnih podatkov kandidatov

Sicer bo programski svet danes gostil tematsko konferenco o javnosti sej in varstvu osebnih podatkov. V letošnjih postopkih izbire varuha pravic gledalcev in poslušalcev ter generalnega direktorja RTVS se je namreč svet soočil s vprašanjem varstva osebnih podatkov kandidatov, ki je odmevalo tudi v zainteresirani javnosti.

Programski svet je izhajal iz razlag pravnih norm, ki varstvo osebnih podatkov postavljajo nad pravico javnosti dostopati do informacij o kandidatih ter v obeh postopkih razpravljal in odločal na zaprtih sejah. Takšna odločitev ni imela podpore vseh svetnikov, do njih se je kritično izrazil tudi del javnosti, še posebej novinarska skupnost.

Zato bo programski svet na tokratni konferenci v razpravi s strokovnjaki in zainteresirano javnostjo skušal pridobiti dodatne poglede in razlage, na podlagi katerih se bo odločil, ali bo seja 24. aprila, na kateri bo izbiral generalnega direktorja RTVS, odprta za javnost ali ne.