Korak nazaj

Poraz proti Škotom po katastrofalni predstavi Slovenije

G.G.
26. 3. 2017, 22.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po izjemno slabi predstavi slovenskih nogometašev je v 88. minuti odplavala še točka. Zadel je rezervist Chris Martin in Škotski prinesel nujno potrebne tri točke.

Reuters

Slovenska reprezentanca je v tekmo na Hampden Parku v Glasgowu stopila z vzpodbudno popotnico. Samozavest proti doslej neprepričljivim Škotom sta dvigovali tekmi proti Angliji in Slovaški. Toda že uvodne minute so nakazale, da nekaj v Katančevi zasedbi nekaj ne deluje. Optimisti so govorili o pregovornem pritisku domačinov v prvih minutah. Enajsterica pod vodstvo Gordona Strachana, ki so mu gorela tla pod nogami, pa ni popustila. Do konca prvega polčasa so nizali priložnosti in le sreči se je bilo zahvaliti, da je strela Leigha Griffitsa dvakrat zaustavil okvir gola - enkrat prečka, drugič vratnica. Najdražji slovenski igralec, vratar Jan Oblak, je bil ob obeh strelih nemočen. Ob polčasu so si verjetno številni gledalci, doma pred televizijski zasloni in na stadionu, rekli, da bistveno slabše no more biti.

Na začetku drugega polčasu so slovenski nogometaši res zaigrali odločneje. Obramba in sredina sta se pomaknila višje in kakšnih petnajst minut je bila igra enakovredna - brez priložnosti. Postopno so Škoti spet pritisnili in po zapravljeni izjemni priložnosti Anye, je v 88. minuti ob statičnih slovenskih branilcih Chris Martin poslal žogo za hrbet Oblaku. Tokrat vratnica ni pomagala Sloveniji.

Izbrance Srečka Katanca naslednja preizkušnja v teh kvalifikacijah čaka 10. junija doma proti Malti.