Maribor : Olimpija

FOTO in VIDEO: Slavje v Ljudskem vrtu; Zahović zadel za zmago

R.T.
25. 2. 2017, 21.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po treh mesecih premora se je danes začel spomladanski del nogometnega prvenstva.

Grega Wernig / m24.si
Slavje v Ljudskem vrtu.

V razprodanem Ljudskem vrtu moči merita Maribor in ljubljanska Olimpija. Ekipi sta bili pred začetkom derbija na vrhu lestvice izenačeni.

Mariboru, ki pred spomladanskim delom ni doživel večjih sprememb v moštvu, sicer na kar sedmih februarskih pripravljalnih tekmah ni uspelo premagati nasprotnika, kar kaže na to, da še niso v vrhunski formi. Podobno velja za še ne dovolj uigrano moštvo Olimpije.

Postavi

Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Bohar, Kabha, Pihler, Vršič (78./Hotić), Novaković, Zahović (74./Tavares).

Olimpija: Vidmar, Klinar, Mitrović, Ilić, Štiglec, Cretu, Miškić, Alves (77./Novak), Oduwa, Benko (68./Eleke), Boateng (62./Avramovski).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Prvi polčas, v katerem so bili za odtenek boljši gostje, se je končal z rezultatom 0 : 0. Veliko bližje zadetku je bila Olimpija, toda Handanović je bil venomer na pravem mestu. 

V 51-minuti je za vodstvo Maribora zadel Luka Zahović, ki je izkoristil neodločnost Olimpijine obrambe. Najprej je žogo slabo zaustavil Cretu, do nje se je prebil Zahović, ki je nato preigral Ilića in jo poslal v dolgi kot Vidmarjevih vrat.

Violičasti so se v prvi polovici drugega polčasa "razleteli" po igrišču, sledil pa je silovit pritisk na Olimpijina vrata. Dvojno vodstvo je po poskusu Dareta Vršiča preprečil vratar Vidmar, štiri minute pozneje pa je Nemanja Mitrović preprečil poskus Zahovića. V zadnjem delu se je Maribor osredotočil na obrambo, vendar Olimpija ni našla poti do izenačenja. V vratih Maribora je odlično predstavo pokazal Jasmin Handanović.

D.M.
Dogajanje je popostril tudi ognjemet.